RSS

2010. január 29., péntek

Királylány-nap

Tegnap óta tart keresztlányom "telelése". Ki is használjuk rendesen. Nem keltünk korán, turmixot szürcsöltük már reggel. :D Azért készült melegszendvics is, mielőtt bárki azt hinné, hogy éheztetjük a gyereket. :)
Öltözés után természetesen fülbevalót is választottunk mindketten. Két pár készült rendelésre is (Zsófi elképzelése alapján, saját részre). :D Az egyik a farsangi jelmez kiegészítője lesz. Jaaa, elfelejtettem közölni, hogy ő egy igazi CSAJ. Rózsaszín, királylányos, vattacukros, selyemcukros, ... Hófehérkés ajákápolóra még tegnap tettünk szert. :) Elengedhetetlen egy hercegnőnek!
(Képre kattintani kötelező, úgy szebb!)
Moziban is voltunk. 3D-ben néztük meg a Toy Story-t. Ez ugyan kevésbé "rózsaszín", viszont jó volt. Megérte elmenni, mindkettőnknek tetszett. :D Mozi után elmentünk egy jól megérdemelt fagyira is (mert az nekünk jár). Játszóházban is voltunk, sokat legóztam. :D
Már majdnem egészen kisgyereknek éreztem magam, de azért a mosogatnivalót megnyertem, az akváriumot is illő volt kitakarítani. Szóval felnőttem (majdnem). :D

2010. január 27., szerda

Van olyan nap, amikor semmi sem sikerül

... hát nekem ez a mai nap olyan úgy érzem. Zsugorkáztam ma, nem lett tökéletes egyik sem. Soha nem rontottam el a muffint, ma igen. Illetve az íze jobb lett, mint bármikor, de nem igazán lettek szépek. És természetesen a fotók sem lettek a legjobbak, ezért ezek most nem is nagyíthatóak.
Az első fotón Maya a méhecske látható. Talán fel lehet ismerni, bár nagyon csillog (de egyszerűen nem akart jobb lenni). Nyaklánc lett belőle most.

A második nevét talán le sem kell írnom, mindenki tudja. Fülbevalónak készítettem el, de lehet készül majd hozzá nyaklánc is. Bár nem vagyok már kisgyerek, azért szívesen viselem majd. :D

Mindenkinek kellemes, nyugodt estét kívánok!

2010. január 26., kedd

Kis helyzetjelentés

Nem tűntem el, csak olyan "semmi kedvem semmihez" hangulatom volt. De a gumicukor mindig segít. Megmutatom a kedvencemet (bár Magyarországon ennek csak a zacskós változata ismert). Ma szólt az egyik ismerősöm, hogy tud nekem hozni kilós kiszerelésben ilyet Németországból. Gondoltam ennek örömére írok a blogba is. :D A kép nagyban még jobb!
Újabb "áldozatom". Bár már van lefoglalva egy táskám, de akkor lesz egyszerre két új. Apró örömök az életben. Egyszer élünk nem? Hát DE! Meg amúgy is... nem dohányzom, nem drogozok... Szóval ennyi belefér. :D Legalábbis ezzel nyugtatom magam.

A hatalmas sikerre való tekintettel ismét lesz "telelő-vendégünk". Az én drága, szépséges keresztlányom. Aki már 5 éves! Dvd-zünk, rajzolunk, gyöngyözünk, moziba megyünk, .... gyűlnek a programok. Csinálunk igazi "csajos délutánokat", kakaóval, sütivel. Biztosan jó lesz! :)

Alkotáshoz nem nagyon jött most az ihlet, de holnap végre gyurmázok - remélem - . És itt is üzenem Jucii-nak, hogy úgy örülök neki (pillecukor!).
Kitta! Tessék tanulni! Figyeltelek ma is ám! :D Veled voltam egész nap (msn-en). Kitartás van!

2010. január 21., csütörtök

A hideg ellenére...

... jókedvem van! Sok hó esett, szörnyen hideg van, sokan voltak a boltban -> de kit érdekel? Tegnap késő este megvették a második fülbevalómat is a Meskán!!! Lehet, hogy ez másoknak nem olyan nagy dolog, de én örülök neki. :) Ezen felbuzdulva fotóztam ma is néhány fülbevalót. Persze a fényképezőnek ilyenkor kell lemerülni (mikor máskor?) De azért pár új alkotás már megvásárolható a Meskán!
Például ez a fekete - sárga bogyó, melynek fordítottját is elkészítettem. Azért ezek a fényképek sem az igaziak még, de már kezd alakulni, annak ellenére, hogy csak mesterséges fényforrás állt a rendelkezésemre.
A bogyók kék - fehér, fehér - kék kombinációban is elkészültek, gondolva azokra, akiknek a kék szín a kedvencük! :)
Valamint egy türkiz gyöngyös is készült. Ez inkább elegáns, de bárkin el tudnám képzelni. :) Na jó, fiúkon nem annyira. :D Ezt a narancskarikát szeretem, azért visszatérő vendége a fotóknak.

Hirtelen felindulásból most ennyi, de elképzelhető, hogy eszembe jut még néhány "fontos" dolog.
Menjetek szánkózni! :D

2010. január 20., szerda

Mit rejt a táskád?

Érdekes "díjat - kérdést" kaptam Jucii-tól. Az a feladatom, hogy mutassam be mit rejt a táskám. Van néhány táskám, de most épp egy kicsi táska volt nálam.

A táska Meskás szerzemény (nem meglepő módon). Nem túl nagy, ezért nem sok minden van benne (ez viszont mindenképpen meglepő) :D : pénztársa, supershop kártya (hátha betévedünk a "mekibe"), aloe verás ajakápoló, parfüm, zsebkendő, egy papír toll nélkül. :D Mindössze ennyi. Semmi izgalom, de eleget tettem a kérésnek.

Továbbadnám a feladatot Zseníliának, Kitta táskájának tartalmára is kíváncsi lennék, Enikőére szintén, valamint Belindáéra. :D Meg nézzük meg azt is, hogy mit rejt egy pasi-táska: Gábor, hajrá! :)

2010. január 19., kedd

Alkotás-nap

Már tegnap úgy éreztem, hogy muszáj gyurmáznom. Ez elmaradt, ma meg valahogy nem éreztem magam kellően kreatívnak hozzá. De kiöntöttem az ágy közepére egy csomó nagyobb méretű gyöngyöt, lesz ami lesz alapon. Már egy tavaszváró fülbevaló el is készült, a többiek pedig még várnak rám. Közben megy a Kis hableány2... :D Még régen vettem szarugyöngyöket is, ilyennel még nem dolgoztam, szeretnék valami igazán egyedit készíteni belőlük. Addig is két kép már meglévő (de még nem megmutatott) gyurmás fülbevalóról:
Sajnos a kép nem az igazi, de azért látható. A narancsból holnap muffin lesz, gondoltam előtte azért megörökítem. :)
(Elkelt!)
A "csigás" fülbevalót nagyon szeretem. Egyszerű, de mégis vagány. Lehet mindkettőt felteszem Meskára is, mert most épp lelkes vagyok. Enikőnek annyira megtetszett a lila fülbevaló, hogy úgy döntött megveszi. :)
Mindenkinek kellemes estét, "jó" tanulást és pillecukrot kívánok! :D.

2010. január 18., hétfő

Egy kicsit más...

... méghozzá egy recept. Néhány hónapja szinte minden nap főzök, és elég gyakran sütök is. A viszonylag egyszerű, de finom ételek híve vagyok. :) Gondoltam, hogy néha megosztok Veletek is néhány receptet. Ezáltal a blogom mindent bele bloggá vált. Érdekelne a véleményetek: örülnétek, ha lennének néha "egyszerű-finomság" bejegyzések?
Szeretem a muffint, mert gyors, finom, változatos. Mivel volt itthon néhány szép citrom, ezért gondoltam, hogy készítek egy citromos muffint. Szeretek rögtönözni, így volt ez most is.
Hozzávalók: 10 dkg margarin, 2 tojás, 15 dkg cukor, 20 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 1 tk szódabikarbóna, 1 citrom, ízlés szerint: dió, mandula, kandírozott gyümölcsök.

Elkészítés: A margarint a cukorral és a két tojással kikeverem, ehhez hozzáadom a citrom levét és belereszelem a héjat is. A lisztet összekeverem a sütőporral és a szódabikarbónával, majd ezt az elegyet a már kész masszához adom + én jelen esetben diót tettem bele, de ki mit szeret :D. A muffintsütőt kivajazom, a tésztát beletöltöm. Kb 25 perc alatt készre sütöm. Könnyebben ki lehet szedni a muffint a formából ha már kicsit kihűlt. Személy szerint a muffinpapírt nem nagyon szeretem.


Jó étvágyat!

Tavaszváró - ajándékozó

Ez is játék, de kicsit eltér a többitől. Várom, hogy ki lesz majd a párom, akit "Tavasz" kategóriában megajándékozhatok. Jelentkezzetek ti is Krisztánál!

2010. január 17., vasárnap

Teszek egy próbát

Sajnos a Meskán még nem sikerült eladnom egy ékszert sem. Ezért most azt találtam ki, hogy januárban minden darab 500 forintért megvehető (+postaköltség). Rengeteg van még, amit nem fotóztam le, de gondoltam megvárom az első eladást. Hátha...
Ez nincs fent a Meskán, de ha valakinek megtetszik, akkor szívesen feltöltöm!
(Elkelt!) :D

2010. január 16., szombat

Az enyémek. :)

Legújabb "szerzeményeim". A gyűrűk Judittól (Fércművek) vannak, nagyon szépen dolgozik, a csomagolása is igényes. Tuti biztos vagyok benne, hogy találkozunk még. :D
Mint "dalos-pacsirta" -> kötelező darab. És Bejusnak is van ilyen. :) Ugye Bejus? Ismét beigazolódott, hogy van valami közös. :D
Igen, van egy újabb táska is. Már nem mostani darab, de még nem mutattam meg. Tudom, függőség. :D Viszont rájöttem, hogy a párnákat és a kendőket/sálakat is gyűjtöm. Nem most kezdődött ez nálam. :D
Kellemes hétvégét mindenkinek!

2010. január 14., csütörtök

Blogszülinap Bogyimaminál

Ismét blogszülinap, most Bogyimaminál. Látogassatok el hozzá, érdemes! (És legyetek rendszeres olvasóim :D !)

Viki és a Meska...

... az úgy volt, hogy felnéztem a Meskára... na jó ez most nem úgy folytatódik, hogy vettem táskát. :D Hanem örömködés volt, mert Vikivel készítettek interjút. Ha valaki még nem olvasta, akkor hamar - hamar tessék megnézni!

Na jó, van új táska is, de már nem egészen mostani szerzemény. Azért megmutatom. :D

2010. január 13., szerda

Telelünk :)

Keresztlányom öcsikéje nálunk "telel" néhány napot. Tegnap hoztuk, de a Thomas a gőzmozdony undorom már most kezd jelentkezni. Sebaj, neki tetszik az a lényeg. A kiságyat felállítani nem volt egyszerű mutatvány (amíg mi Zolival bénáztunk, addig a Levi Thomast nézet - hát nem muszáj neki tudni, hogy ez nekünk nem megy) :D Mondanom sem kell, egy percet nem volt a kiságyban, mert a mi ágyunkban akart aludni - így is lett. Pont most van Lego - kiállítás a városban, tegnap este még ott is voltunk. Villognak, mozognak, elfordulnak, meg amúgy is mozdony, meg "hepüpő".... egyszóval kánaán a kicsiknek. Sőt! Tescoban is voltunk: lábon álló fogkefét kapott. :)
Óvatosan közlekedünk a szobában, mert soha nem tudni, hogy mikor lépünk egy kis figurára, egy kis autóra. És természetesen a sínt is összeraktam neki, így körülbelül semmi hely nem maradt. Nem érdekes. :) Az a lényeg, ő jól érzi magát.
Ezt a szettet Timi barátnőmnek készítettem a múlt héten (már meg is kapta, ezért gondoltam, hogy teszek fel képet is róla). Viszont esős időben készült a kép, ezért nem valami éles a fotó. Remélem Neki is tetszik, és boldogan viseli majd.


Most nagyjából ennyi. Kicsit össze - vissza írtam, nem sikerült összeszedni a gondolataimat. Meg a Vértesboglári Hírekkel is most lettem kész, kicsit kiégett az agyam.

Mindenkinek kellemes délutánt és szép estét! Tessék ám tanulni az "iskolásoknak"! :D

2010. január 12., kedd

Nyertem Ritánál

Ma reggel - persze nem korán - kellemes üzenetre ébredtem. Rita írt, hogy nyertem a játékán. :) Eddigi alkotásai közül lehetett választani. Nekem a többi között az összehajtható "szatyor" a fő kedvenc (szeretem a praktikus dolgokat). Nem tudom hogy pontosan ilyen lesz-e vagy más színű, más mintájú, de nem is az a lényeg. Nyertem, és most boldog vagyok. Hamarosan én is hirdetek meg játékot, csak még össze kell szedni a gondolatokat. :D

2010. január 11., hétfő

Második gyerekkor

Az úgy volt... mese... békás... (majdnem) hercegnős... Na jó: gondoltam, hogy a párom nem lenne elájulva egy mesétől így hétfőn délután. Ezzel párhuzamosan arra is gondoltam, hogy Kitta párja is meglenne nélküle. Tehát adott két lány, akik szeretik a mesét, idejük is van -> bizony, moziban voltunk. Csajos kora délután volt ma. A hercegnő és a béka volt a kiválasztott. Tetszett mindkettőnknek. Nem az a totál nyálas, végig csupa rózsaszín mese. Pont ideális. Ha valaki gondolkodott rajta, hogy megnézné akkor hajrá! :D Van benne egy csúnyácska szentjánosbogár (Ray) ő lett az egyik kedvencem: kicsit csúnya, kicsit bénácska, hatalmas szívvel rendelkező, vicces.
Jucii-nak kötelező darab! :) Persze csak abban az esetben, ha a mai vizsga sikerült. :)

Játékok egymás után

Igen, ismét találtam egy játékot, melyre jelentkeztem. Nézzetek be Ti is Naomihoz!

2010. január 9., szombat

Jó zárása a mai napnak...

Persze... ha időben lefekszem, ha már nem kapcsolom be hazaérkezés után a gépemet, ha nem nézem megszokásból is a Meskát, ha... ha... ha... De: nem feküdtem le időben, bekapcsoltam a gépet és megnéztem a Meskát is.
Összegzésként -> szert tettem erre a pipere táskára. :) A mintájába rögtön beleszerettem. Visszanéztem a készítő értékeléseit, Bejusnak is van egy hasonló (nem véletlenül érzem rokonléleknek). Na mindegy, az a lényeg, hogy szerintem nagyon szép. Mondhatnám, hogy egyszer élünk.... és egyébként tényleg. :)

(Kattintásra a kép nagyban is látható - úgy még szebb!)

Pótkarácsony

Kittával és Timivel ma utókarácsonyt tartottunk. Korábban lett volna, csak a betegségem miatt el kellett napolni. És nagyon sok szép, hasznos ajándékot kaptam. Nem is sorolom most fel nehogy valami kimaradjon. Egy új táskám is lett. :D Azt viszont most meg is mutatom. Köszönöm lányok, egy élmény volt Veletek (mint mindig)!
Viszont nagyon fáj a fejem. Ha valakinek van valami tuti módszere, annak nagyon örülnék. Bejus várom az új bejegyzést! :) Jucii drága -> tessék tanulni!

2010. január 8., péntek

Panel Lackó után szabadon

Tulajdonképpen a kérdés jogos: a Coca Cola napnak minek napszemüveg? Annak vajon mi süt a szemébe? Elvégre mi a nap miatt viseljük. De a nap minek? (Kicsit pihent vagyok ma.)

Újabb játék

Nagyon sokan hirdetnek játékot mostanában (lassan nekem is el kell gondolkoznom). Nézzetek be Merikához.

2010. január 7., csütörtök

És még egy bejegyzés...

Ha az ember párjának erős kötődése van az informatikához, akkor várható előbb - utóbb egy webáruház is. :)
2010. január 7-én tehát megnyitottuk a "boltocskámat". Hátha ez jobban bejön. Persze még kezdetleges, de folyamatos változás várható.

Játék KicsiKatónál!

Ismét játszom. :) Hátha dob a kedvemen. Látogassatok el Ti is KicsiKatóhoz!

Ma már mindenki manager...

Mivel ma is esett a hó, ezért megkerestem az egyik kedvenc álláshirdetésemet. Íme (katt a képre):

Gondolatok össze-vissza

Szívesen írnám, hogy jó a kedvem, de nem. :( Lehet ez az idő is hozzájárul, nem tudom. Semmi kedvem semmihez körülbelül.
Tegnap felszereltem néhány már korábban elkészült gyurma-fülbevalót. Ezek között van ez a szilva is, amit néhányan már padlizsánnak néztek. Pedig szerintem szilvás. :D A kis szöszök is látszanak rajta, de azok alapvetően nem tartozékai a fülbevalónak. :) Feltenném Meskára is, de nem tudom, hogy érdemes-e. :S
Azért legyek egy kicsit pozitív is: szervezkedünk Bejussal és Juciival, hogy találkoznánk valamikor. Nagyon örülnék, ha összejönne, mert mindkét lány szimpatikus nekem. :) Mindkét lány blogját ajánlom ezennel is, mert vidám, színes, kedves oldalak.
Légyszi ha valaki tudja, akkor intézze már el, hogy holnap reggeltől tavasz legyen! Olyan madárcsicsergős, pólós, vidám, napsütéses, szivárványos. Szerintem ez nem lenne nagy kérés, de nekem nem sikerült elintézni (lehet nem koncentráltam rá kellőképpen).
Ma délután készítek egy újabb szettet ajándékba. Remélem az feldob majd egy kicsit. Igyekszem képet is készíteni róla, bár már most kezd sötét lenni.
Mindenkinek kellemes délutánt és vidám estét! Próbálok én is pozitív lenni. :)

2010. január 5., kedd

Egy kis ősz a télben

Bár ma reggelre megint esett egy kevés hó, gondoltam egy őszi bejegyzés azért elfér. Már korábban meg akartam mutatni a "filmünket". Még az iskolába kellett forgatni. Barátnőmmel alkottunk, ahol mindketten rajta vagyunk ott állványt használtunk. Várom a véleményeteket. Természetesen nem profi munka (kéretik ezt figyelembe venni). :D

2010. január 3., vasárnap

7 dolog rólam...

... arra kért Viki és Bejus, hogy 7 pontban jellemezzem magam. Ez nem lesz könnyű, de azért teszek egy próbát. :) (Itt szeretném megköszönni mindenkinek, aki jobbulást kívánt - már majdnem jól vagyok.)

1. Nagyon szeretek mezítláb mászkálni. Ha lehetne, akkor mindenhová úgy mennék. Ebből az is következik, hogy a magassarkú cipőt ha lehet minél messzebbről kerülöm. :D

2. Van egy gyönyörű keresztlányom, akit Zsófinak hívnak.

3. 12 éven keresztül néptáncoltam. Ma már nem táncolok, viszont a mozgást azóta is szeretem.

4. Van egy tetoválás a tarkómon, de nem vagyok "divatbaba". A sminkes kellékeimet sem használom napi szinten. :D

5. Állat-mániás vagyok. Azokat az embereket, akik bántják az állatokat, azokat egyesével akasztanám fel egy fára (fejjel lefelé), és ostorral ütném őket. Ez vonatkozik azokra is, akik kidobják az állatokat, mert a "drága" gyermek megunja.

6. Nagyon fontosnak tartom, hogy a gyerekek olvassanak. Ha lehet, akkor igazi könyvet, ne az interneten (bár a semminél az is jobb).

7. Élj kreatívan! Mivel egy egy kreatív - blog ezért fontosnak tartom ezt is megemlíteni. Egyedi fülbevaló - függő vagyok. :D Készíteni is, viselni is szeretem ezeket.

Első felindulásból ez a hét dolog jutott eszembe, de tudtam volna még néhány pontra jellemzést írni. :D