RSS

2010. február 25., csütörtök

Azért már a remény megvan...

... arra, hogy tavaszodik. Már jól esik kint sétálni, nézni az embereket. Igen, nagyon szeretem figyelni ahogy járnak - kelnek embertársaink. Viszont gyűlölöm, hogy olyan sokan dohányoznak!!! És mindezek mellett sír a szájuk, hogy nincs pénz. Nincs hát, mert arra a büdös cigire költik. Fúúújjj!!! Gyanútlanul sétálok egy emberke mögött, majd a következő pillanatban megfulladok, mert a drága úgy fújja ki a füstöt, hogy én is kapjak egy slukkot. Grrr... Jó, nem dühöngök tovább.
Ezt a fotót még talán tavaly készítettem. Teljesen spontán kép, semmi retusálás. Csak most ide kívánkozott, hogy kicsit színes legyen, kicsit virágos, kicsit jókedvet hozós....

11 megjegyzés:

Klucsik Gábor írta...

Nagyon örülök én is a tavaszodásnak, ez a kép pedig gyönyörű, nagyon tetszik! Hát ja, ez a dohányzás dolog engem is zavar, tökre megértelek.

Réka írta...

Szuper ez a kép! :-)

bagó pedig fújjjjjjjjj

Enci írta...

Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, mindkét témában :)
Nézz vissza a blogomba - továbbadtam a kérdéssort :)

Unknown írta...

Nagyon szép képet csináltál Timike! :)

Nem akarsz osztani "leglelkesebbkomentelő" díjjat?
Szólj, ha igen, mert én már tudom kit terjesztenék be :)

toritextil írta...

tegnap olyan szép idő volt, hogy le kellett vennem a tavaszi kabátot, pedig én aztén nagggyon-nagyon fagyos vagyok... :)) tényleg szuper a kép!!
ja és háát... én vagyok a passzív láncdohányosok mintaszobra... mikor Szegeden vagyok, hiányzik Anyukám füstölése, úgyhogy szívesen üldögélek füstösök közt (utána bezzeg mérgelődhetek, hogy az összes ruhám ki kell mosni)... :/ :) persze én a világért sem dohányoznék, fújj, büdös, na de a füst... hát ez van :))

Enci írta...

ez a passzív dohányzás érdekes kérdés, mert nekem is vannak bagós ismerőseim, és ha úgy alakul, szívesen passzív dohányzok velük, nekem nem is a füstös helyekkel van gondom, bírom én a füstös-kocsma feelinget, csak azt gyűlölöm, amikor valaki - akarva, akaratlanul - konkrétan az arcomba fújja a füstöt...

Trixi írta...

Láttatok már 8-12 éves gyerekeket cigizni suttyomban az áruház körül? Olyan szívesen megrángatnám őket, hogy kipotyogjon a cigi az összes szájukból. (Persze nem tehetem, ezért csak elfordulok, mintha nem látnám.) Kik lesznek ők? Miért cigiznek már most? Honnan szerzik rá a pénzt? Miért kell nekik?
Miért nem az a jóérzésű, tisztességes ember a példakép, aki vigyáz a maga és környezete egészségére, aki nem iszik, nem dohányzik? Miért? Miért? ...
Ja és igen. Gyűlölöm, ha az arcomba jön a füst, mikor éppen "mentes" levegőt szeretnék szívni.
Aki pedig úgy vezet, hogy cigizik és hátul a gyermekei kékülnek a kocsiban, vagy éppen babát vár vagy szoptat és nem tudja letenni a hörgőropit, hát kapjon már magához!

Timi írta...

Köszönöm a hozzászólásokat! :) A fotó dícséretét különösen. Nagyon örülök, hogy Nektek is tetszik.

A cigi-téma is megindított benneteket. A kiskorúak dohányzása valóban nagyon gáz, a többség otthonról lopkod cigit - szerintem - . Remélem egyre többen rájönnek, hogy azt a pénzt, amit elfüstölnek, azt akár a wc-n is lehúzhatták volna (bár az kevésbé ártalmas).

Klucsik Gábor írta...

Én nekem ma ment el a reményem, mármint ami a tavaszt illetti, borzasztó szél van... nem szeretem ;(

Kitta írta...

Sajnos Magyarország a kultúrálatlan tuskók országa, úgyhogy már nem is lepődöm meg azon, ha egy étteremben kajálok és tőlem egy méterre pöfékelnek. Nyilván én vagyok hülyén bekötve, de ha ennének a közvetlen közelben, akkor nem gyújtanék rá, még ha nem is ismerem az illetőt.
Én a cigiben azt utálom a leginkább, hogy utána azonnal hajmosás és minden ruha mehet mosni. :S

Amúgy Tímeja te kinek adnád a legtöbbet kommentelők díját? Gondolom nem magadnak. :D

Timi, szép lett a kép. Kérünk még. :)Lehet saját is, vagy bármilyen. :)

Unknown írta...

Hát ha elfogult lennék akkor magamnak :)