RSS

2010. január 18., hétfő

Egy kicsit más...

... méghozzá egy recept. Néhány hónapja szinte minden nap főzök, és elég gyakran sütök is. A viszonylag egyszerű, de finom ételek híve vagyok. :) Gondoltam, hogy néha megosztok Veletek is néhány receptet. Ezáltal a blogom mindent bele bloggá vált. Érdekelne a véleményetek: örülnétek, ha lennének néha "egyszerű-finomság" bejegyzések?
Szeretem a muffint, mert gyors, finom, változatos. Mivel volt itthon néhány szép citrom, ezért gondoltam, hogy készítek egy citromos muffint. Szeretek rögtönözni, így volt ez most is.
Hozzávalók: 10 dkg margarin, 2 tojás, 15 dkg cukor, 20 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 1 tk szódabikarbóna, 1 citrom, ízlés szerint: dió, mandula, kandírozott gyümölcsök.

Elkészítés: A margarint a cukorral és a két tojással kikeverem, ehhez hozzáadom a citrom levét és belereszelem a héjat is. A lisztet összekeverem a sütőporral és a szódabikarbónával, majd ezt az elegyet a már kész masszához adom + én jelen esetben diót tettem bele, de ki mit szeret :D. A muffintsütőt kivajazom, a tésztát beletöltöm. Kb 25 perc alatt készre sütöm. Könnyebben ki lehet szedni a muffint a formából ha már kicsit kihűlt. Személy szerint a muffinpapírt nem nagyon szeretem.


Jó étvágyat!

7 megjegyzés:

Kitta írta...

Nyammmm, holnap lehet rápróbálok én is erre a muflinra.
Éééééés igen, recepteket ideeee!! :D

Timi írta...

Csak halkan jegyzem meg, hogy Kittánál a "muflin" kifejezés nem véletlen, nem elírás. :D

kinga írta...

Szerintem jó, hogy recepteket is írsz :)
Egy időben én is mindig feltettem képeket meg recepteket a sütijeimről, mostanában sajnos nem sok időm van sütni, vagy ha igen, akkor csak a régi jól beváltakat.

Klucsik Gábor írta...

Szerintem nagyon fincsi lehet így képek alapján, én meg mindig kapható vagyok finomság evésre :) szóval jöhetnek nyugodtan receptek, ábrándozok kicsit :) Bár szerintem ezt még én is simán el tudnám készíteni.

bubble írta...

Küldhetsz egyet, ha van még :) Jó ez a receptesdi, úgyis gyűjtöm őket :)
Én is néha lefotózom, ha készítek valami különlegeset, de még sose töltöttem fel a blogra, valahogy mindig elmaradt.
de egyáltalán nem baj, hogy 'mindent bele blog', tetszik :)

Réka írta...

Jöhetnek a receptek is, én sajnos le vagyok maradva 2 recepttel a gasztro blogomból (amiben persze nincs sok, mert nehéz úgy fotózni, hogy már el is fogyott...), a muflonokat pedig amúgy is szeretem. Egyszer majd kipróbálom ezt a citromosat. :)

Bejus írta...

Nyamiii! Kipróbálom feltétlenül, megéheztem egy Mifi-mufu-mufinkára! :D :)